jurnal de 9, duminică.

Vreau să îmi documentez mai mult viața. Cumva în ultimul nu prea am făcut asta. M-am tot ascuns în poezi ascunse de lume. Vreau să cred că m-am dezobișnuit, ceea ce e bine și rău în același timp. E un lucru pozitiv pentru că asta înseamnă că nu mai sunt dependentă de scris pentru supraviețuire. Că am trecut de faza aceea. E un lucru mai puțin pozitiv pentru că îmi place tare mult să-mi documentez viața. Deci asta fac acum, aici.

E un lucru puțin ciudat pentru mine să mă simt mai confortabilă aici decât pe hârtie. Mereu a fost invers. Dar poate e doar dezobișnuința. Prefer să dau vina pe ea și să mă las să explorez ambele lumi care nu ar trebui nicicând să se ucidă una pe alta.

E 23:51 acum. Încă puțin și ziua se termină. 23:52.

Nu s-au întâmplat multe astăzi, dar s-au întâmplat lucruri importante. Acum, va suna scârbos pentru unii următoarea parte…nu am mai făcut duș de câteva zile, joi sau vineri, nici nu mai știu; nu am mai făcut sport de câteva zile și casa mea era puțin dezordonată începând de vineri seara. Așa că am făcut curățenie în apartamentul meu elegant și mi-am curățat corpul după ce l-am făcut să transpire mult. E ciudat cum și dacă te trezești fără energie, după ce faci sport ai mai multă energie. Mă rog, nu e ciudat, e doar știință, biologie.

Tot văzusem pe Instagram diferite meciuri. Nu înțeleg. Nu înțeleg de ce ai pune atât de multă energie în așa ceva ca privitor. De fapt, înțeleg, vrei să faci parte dintr-o comunitate, bla bla bla. Îmi pare rău de oamenii care au nevoie de alți oameni pentru a se simți întregi, dar nu de aici a pornit ideea. Folosești resursele tale: timp, energie și paote chiar bani să mergi la un meci de tenis sau fotbal sau orice altceva…de ce? De ce nu ai atât de mult entuziasm pentru dezvoltarea ta personală sau profesională? Mergi acolo și ce? Nu ai niciun cuvânt de spus în ce se întâmplă, nu poți să acționezi în niciun fel pentru a schimba ce se întâmplă, doar stai și privești…și te bucuri și te plângi și atât. Sigur, poți folosi aceste escapade din viața ta plictisitoare pentru fericirea ta de moment, pentru puțină relaxare, dar chiar merită să investești atât de mult într-un ceva în care tu n-ai cuvânt? Sentimentul de acceptare, de a face parte din ceva mai mare, dintr-o comunitate…îmi tot urlă frică, frică, frică. Poate am o imagine limitată în acest domeniu chiar dacă am legături cu sportul încă de la 2 ani. Poate îmi lipsește o culoare din acest tablou parcă prea alb și mare pe care în am în față și îl vopsesc în roșu, albastru, roz și galben și alte mii de culori. Poate îmi lipsește acum o culoare esențială, dar cred eu că nu trebuia să o am de la început. Prefer să investesc mai mult timp în dezvoltarea personală. Sunt o ciudată, da, știu.

E deja 12:03 am. Ziua de ieri s-a dus. Simt liniște.

Am dormit astăzi după amiaza. M-am trezit pe la 21 și am înjurat puțin soarele care încă lumina întreg orașul. Îmi doream să mă trezesc mai târziu, mult mai târziu pentru a explora din nou doar eu orașul, pentru că îmi place mai mult noaptea. Dar orele care au urmat au fost bune, sănătoase.

Acum mănânc iar castraveți murați de parcă amarul ar fi parte din mine și în dreapta mea este lumânarea cu aromă de vanilie. Încă se aude muzica liniștită de la cafeneaua de afară și oamenii punând cănile pe farfurioară și agitația lor atât de liniștită care împreună face un zgomot frumos de fundal.

Nu știu dacă mai știu ce să scriu despre ieri.

Am scris destul de mult. Am creat, mai bine spus. Imaginea unei cărți încă e prezentă în mine. Am citit. Am citit destul de mult.

Ah, m-am trezit cu multe claxoane. Era un fel de sărbătoare.

Nu s-a întâmplat nimic special, a fost o zi în care am reintrodus sănătatea în calendar, nimic mai mult, nimic mai puțin.

Cred că vreau să merg să mă plimb, dar ce va urma e povestea unei alte zi.

-Andreea

10/07/2017

12:12 am,

Q. de la O.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s