Prea tânăr, prea bătrân…?

Pierzându-mă în gândurile mele sunt trezită brusc la realitate. Un bătrân mă atinge pe umăr şi îmi spune: „Trăieşte cât eşti tânără”.

Am observat în jurul meu cât de des persoanele îmi spun că sunt prea tinere sau prea bătrâne pentru ceva. Acum nu cred că e un motiv bun şi nici măcar o scuză bună, dar obişnuiam şi eu să gândesc aşa. Am fost învăţată să cred acest lucru. Am observat că majoritatea am fost…dar până la urmă cine are dreptul să îţi spună că eşti prea tânar pentru ceva sau prea bătrân pentru altceva? De ne agăţăm de un gând care e atât de limitativ?

Am realizat pentru prima oară cât de concentraţi suntem pe vârsta când mama mi-a interzis să mai fac un anumit lucru  pe motivul că sunt „prea bătrână”, iar eu am refuzat categoric pentru că nu era un motiv foarte bun pentru mine şi acel ceva mă făcea fericită.

Dacă eu cred că sunt pregătită să mă căsătoresc la vârsta de 21 de ani, sunt. Dacă eu cred că sunt pregătită să îmi reconstruiesc viaţa la 54 de ani pentru că nimic nu mai pare să funcţioneze în viaţa mea, sunt. Dacă eu cred că sunt pregătită să mă mut în LA la 80 de ani şi să trăiesc acolo pentru restul vieţii, sunt.

Cred cu tărie că nu eşti niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru a fi cine vrei să fii, pentru a face un lucru pe care ţi-l doreşti sau pentru a merge unde vrei să mergi.Nu eşti niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru a-ţi seta un nou obiectiv şi cu siguranţă nu eşti niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru a fi fericit.  Cea mai importantă este fericirea ta.

Vârsta nu ar trebui să conteze pentru tine. Poate vârsta contează pentru cei din jurul tău, dar nu ar trebui să te afecteze pe tine. Nu există un anumit drum pe care să mergem toţi. Nu vom face aceleaşi lucru în acelaşi timp în acelaşi fel. Doar permiteți să fii persoana care mereu ți-au dorit în secret să fii.

 

Fă lucrurile când tu

simţi că eşti pregătit

să le faci

şi

fii fericit.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s